Zgodovina podjetja 

Podjetje Vodoterm sta v letu 1993 ustanovila Suzana in Miha Cerar, potem ko sta jima Mihova starša Stane in Jožefa podarila del gospodarskega poslopja na Škrjančevem. Kljub izkušnjam iz Metalke veletrgovine ter podjetja PTS d.o.o. so bili začetki težki, vendar lepi. Podjetje je bilo v začetku specializirano za prodajo železnine (kovinsko predelovalni segment), do leta 1999 pa je štelo že 14 delavcev, razširilo svoj asortiman na prodajo ogrevalne tehnike in vodovodnih instalacij ter dosegalo vidne tržne deleže v svoji panogi.

 

Tak obseg poslovanja je privedel do novih razmišljanj in potreb podjetja. Po opravljenih analizah in izdelanem poslovnem načrtu se je sprejela pomembna odločitev. Skupaj s podjetjem Eltron d.o.o. Kranj se je ustanovilo podjetje VETO Veletrgovina, d.o.o., ki je leta 2001 na Brnčičevi cesti 25 v Ljubljani odprlo poslovne prostore. Veto d.o.o. je prevzel vse nabavne in veleprodajne funkcije za območje Slovenije, medtem ko je Vodoterm Radomlje d.o.o. maloprodajno podjetje za oskrbovanje obrtnikov in končnih kupcev.

 

V letu 2012 se je na dotedanji lokaciji na novo uredilo salon kopalnic ter s tem strankam ponudilo širšo ponudbo sanitarne keramike in keramičnih ploščic.

 

Želja vseh zaposlenih je nuditi vsem strankam in poslovnim partnerjem širok prodajni program po konkurenčnih cenah, upoštevati želje strank ter jim ponuditi celovito rešitev s servisom in tehnično podporo pa naj bo to ogrevanje, vodovod ali oprema kopalnice.